Freelance?

yurdum insanından tanımlamalar;
bir gün lord tadında yaşarken ertesi gün homeless moduna geçmenin, bir sonraki gün yine lordlar kamarasına dönmenin, sinüzoidal yaşam eğrisi sahibi olmanın en garantili yolu.
yorar adamı. //tuttum bunu

tam zamanlı çalışırken, sıkıntıdan patlayan, “dizüstümle işimi istediğim yerden görür, internet’ten de yollarsam ne rahat yaşarım oh oh.” diye düşünen kişileri bekleyen, sıkıntılı ama kendine zaman ayırmaya fırsat veren iş şekli

ön eki itibariyle sağladığı “işyerinde bi ofise çakılıp kalmama” özgürlüğünü bilgisayar başında “evin bi odasına çakılıp kalma” garantisiyle nötralize eden, üstüne üstlük “zamanın hakimiyim” havalarında salınırken yaklaşan yazı/proje/ is teslim deadline’iyla saray yavrusu bi evi bile o esnada 3,5 atan freelancer’a dar edebilecek piskolojik etki ve yetkiye sahip çalışma şekli

iş yerlerinin çalıştırdığı kişinin sosyal haklarını korumakla kasasından çıkartacağı parayı çok görüp, tercih ettiği çalışan türüdür. parayı götüren versiyonları olduğu gibi /*:D*/, üç-beş kuruşa çalışanları da vardır.

ek$i sözlükten alırsan böyle olur işte. hep de içine oturmuş insanlar mı yazmış ne?

$irket insanlari ve plaza insanlari’ndan cok daha $ansli insanlarin cali$ma $ekli. zira freelance cali$an bi vatanda$ gunun istedigi saati istedigi kiyafetle i$ini yapabilir evinde, kahvesini ve sigarasini masasinda tuketebilir, daraldiginda “of ya dur bi sokaga cikayim 2 tur atip geleyim” diyebilir. olayin dezavantaji ise yapilacak i$lerin sadece freelance cali$an vatanda$in sorumlulugunda olmasidir. nitekim ofis ortaminda “bo$ver biraz yatayim, kalkinca devam ederim” olmaz, bu sebeple de genelde i$ler tikir tikir yurutulur. diger yandan elindeki i$i surekli “taksime cikayim bu ak$am, yarin devam ederim hem fazla bi$ey kalmadi yeti$tiririm” diyerek sallayan freelance insani bir de bakar i$ler birikmi$, miatlar* gelmi$ catmi$. ozetle efendim, freelance demek sorumluluk demektir, ve sorumluluk kavrami yerine oturmu$sa keyif demektir, rahatlik demektir.
işte tanım budur ;)

Keywords: freelance,hayat